От х:

Днес в x:

Кметът на Варна поиска оставката на главния архитект

По-малко от денонощие след като във Варна пропадна улица в кв. „Бриз“ - един от най-гъсто застроените райони на морския град, кметът Иван Портних поиска оставката на главния архитект Виктор Бузев, с когото работят в един екип повече от осем години.

В аргументите на варненския градоначалник бяха изброени липсата на цялостна визия за развитие на града, както и недостатъчно работа на т.нар. ЕСУТ (Експертния съвет за устройство на територията).

Липсата на решения по ключови теми за Варна като „Дупката“ в центъра на града, която стои вече повече от 20 години, проблеми със схемата за разполагане на т.нар. временни преместваеми обекти (бараките за търговия) в курорта "Златни пясъци", както и презастрояването в отделни градски зони също бяха посочени като причини.

Според Портних са прилагани двойни стандарти от страна на главния архитект, а дадени преписки и проекти са придвижвани по-бързо за сметка на други. По думите на кмета, има и случаи на отнемане на правомощия от страна на главния архитект. Като илюстрация той посочи издадено без правомощия разрешение за преместваем обект към ресторант в Морската градина във Варна.

Иван Портних обяви, че очаква оставката на архитект Бузев да бъде депозирана до края на работния ден. В противен случай „ще предприеме всички законови стъпки за неговата смяна“.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини