От х:

Днес в x:

Bing ще замени Google като основна търсачка в устройствата на Samsung?

Microsoft инвестират милиарди в долари в технологични решения, които да ги превърнат във водещ избор в сферата на търсенето. От години Google доминира комфортно този сегмент, но AI ъпдейтите на Bing могат да променят ситуацията. През последните месеци търсачката на Microsoft получи няколко важни актуализации с изкуствен интелект.

В дългосрочен план технологията ще намира все по-сериозно приложение в продуктите на Microsoft. Активните им действия принудиха Google също да възприемат идентичен подход и осигурят интеграция на изкуствен интелект в своята търсачка. Конкуренцията между тях изглежда ще се задълбочава допълнително през 2023г.

Сега научаваме, че Samsung oбмислят възможността да заменят Google Search с Bing като търсачка по подразбиране в своите устройства. Подобен ход ще е важна победа за Microsoft и ще окаже негативно влияние върху Google. Настоящото им партньорство в сферата на търсачките генерира около $3 млрд. приходи годишно, съобщава Mashable.

Aко това се случи Bing ще е основна търсеща машина в смартфоните Galaxy, които ще регистрират над 200 млн. продажби през годината. Някои анализатори вече определиха AI подобренията в Bing като най-голямата заплаха за Google Search от 25 години насам. Трябва да отбележим също, че Google на свой ред работят над AI актуализация на своята търсачка.

Кодовото име на този проект е Magi и трябва да oтговори подобаващо на AI технологиите на Microsoft.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини