От х:

Днес в x:

Дуневци искат от общината да им оправи пътя, настояват и за обществен транспорт

Дунево е отдалечено на един километър от Смолян. До селото не стига обществен транспорт, а има 11 ученици и 3 деца в детската градина, които трябва да пътуват до града.
"Освен това нямаме и хранителен магазин, което също налага да има някакъв обществен транспорт, за да могат хората да се снабдяват с храни, с лекарства. Учениците също всеки ден ходят на училище, с частните коли изключително се транспортират до училището и обратно, ползват таксита", казва кметският наместник Кина Маринова.
Самият път също създава затруднения, защото целият е осеян с дупки. Още осем проблема са изредили жителите на Дунево в подписката. Сред тях са снегопочистването и опесъчаването през зимата, сметосъбирането, гробищния парк. "Изчерпан е вече терена, определен за гробищни места, по няколко души вече има погребани на едно и също място, така че трябва да се намери решение", допълва Маринова.
158 подписа са събрали хората в подкрепа на тези искания. Настояват за писмен отговор от общината.
"За сега нямаме писмен отговор. На срещата, първото което господин Мелемов каза, че за сега няма общината одобрен бюджет, което е решаващо, за да ни дадат отговори", каза още кметският наместник.
В Дунево се надяват нов бюджет все пак да има, а в него да се намерят средства и за решаване на проблемите на селото.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини