От х:

Днес в x:

Нулев интерес от обществеността към поемането на нов заем от Община Димитровград

Изображение 1 от 3

    Нямаше димитровградчани, които да присъстват на обявеното за днес обществено обсъждане за поемането на нов заем от над половин милион лева от общината.

    На публичното обсъждане за нов заем в размер до 600 000 лева бяха поканени местната общност, всички обществени организации и юридически лица от общината. Новият заем е за увеличаване размера на съществуващ дългосрочен общински дълг, отпуснат под формата на кредит от ДЗЗД „Фонд за устойчиво градско развитие” по реда на чл. 19а от Закона за общинския дълг, за реализацията на проекта за реконструкция на парк Марица.

    Нуждата от увеличаване на заема бе обоснована от зам. кмета на Димитровград Яшо Минков и инж. Клавдия Тончева. Нуждата от допълнителните средства в размер на 600 000 лева е с цел да може да се дофинансира проектът по реконструкция на най-големия парк в Димитровград - Марица. Допълнителните средства ще компенсират инфлацията в цените на строителните материали, заяви зам. кметът на Димитровград. Стойността е определена съгласно Методиката за изменение на цената на договор за обществена поръчка в резултат на инфлация. Този проект се реализира по ОП „Региони в растеж” 2014-2020, като 50% от средствата се осигуряват, като безвъзмездно финансиране по програмата (като те също са увеличени с 600 000 лв.). Предстои тегленето на нов дълг да бъде одобрено и от ОбС Димитровград.

    Към този момент голяма част от дейностите са извършен, по думите на инж. Тончева. Тя заяви, че 100% от бордюрите са поставени, както и 80% от паветата, изградена е нова ротонда в парка. На запитване от общинския съветник Стоянка Йовова, дали ще има монтирани тоалетни в парка, инж. Тончева отговори, че ще има обществени тоалетни, но те ще бъдат химически, защото проектът не дава възможност за изграждане на монолитни такива.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини