От х:

Днес в x:

Туристически информационен център ще се строи в Радомир

Туристически информационен център ще се строи в Радомир, съобщиха от общината.  Вече е обявена обществена поръчка с прогнозна стойност 199 810 лв.

Обектът ще бъде разположен в идеалния център на града и цели да популяризира природните и културно-исторически забележителности на района.  Сред тях са защитената местност Чокльово блато, резерват „Острица“ в местната планина Голо бърдо,  килийното училище в село Радибош, Триумфалната арка в града, паметници, свързани с Войнишкото въстание,  Самарското знаме и първия му знаменосец,  минералните извори в с. Долни Раковец, археологическите находки в с. Гълъбник, богатото разнообразие на растителни видове и др.

Общината притежава сертифициран собствен знак , наречен „Запазена марка Радомир“. На него е изобразен див божур, растящ в защитената местност Янковец в Конявската планина. Цветето промотира туристическия бранд на дестинацията

Логото с дивия божур присъства на всички празници  - Димитровден, Гергьовден, Сурова, на празника на бозата и т.н.  Миналата година бяха връчени и първите сертификати „Запазена марка Радомир“ на  местни производители.

Община Радомир има много скрити съкровища, които е необходимо да популяризира, мотивират се от местната управа. Според общинското ръководство районът разполага с богат  потенциал, който представлява интерес за туристи от близо и далеч.

 

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини