От х:

Днес в x:

Ученици и учители обмениха опит и практики в ОУ „Иван Вазов“ в Харманли

Изображение 1 от 6

    ОУ „Иван Вазов“ в Харманли за поредна година бе домакин на междуучилищна среща на 30 и 31 март. Тя бе по Националната програма „Иновации в действие“, модул 1 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации“.

    Тази година гостуваха три училища – иновативното СУ „Константин Петканов“ от Бургас и две неиновативни – СУ „Христо Смирненски“ от Плевен и ОУ „Хр. Ботев“ от село Зелена морава.

    През първия ден гостите се запознаха със забележителностите на града. През втория ден бяха разделени на две групи и наблюдаваха открити уроци, за да добият представа за различните иновативни практики.

    Представителите на трите училища проследиха  как се провежда „Утринна среща“, в която децата се настройват за деня и създават добри взаимоотношения помежду си. След това гостите наблюдава урок по английски език от програмата за ранно чуждоезиково обучение, както и бинарен урок по английски и човекът и природата. Второкласници представиха как с програмата „Дизайн шампиони“ се учат на дизайн, мислене и се запознават с различни професии. Наблюдавани бяха и занимания по роботика и лабораторно занятие. Гостите бяха впечатлени от сензорната стая, в която работи екип от ресурсни учители, логопед и психолог. Последното занятие бе от програмата за профилактика на гръбначно изкривяване, плоскостъпие и наднормено тегло, която се провежда в часовете по физическо възпитание и спорт.

    Гостите споделиха своето удовлетворение от видяното. Подчертаха, че са харесали идеи, които ще опитат да приложат в училищата си. А точно това е смисълът на Националната програма „Иновации в действие“ – обмяна на практики, които да направят училищата ни по-добро място за съвременните деца.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини