От х:

Днес в x:

Това трябва да се чуе: Новият албум на Лана Дел Рей

Новият албум на Лана Дел Рей е вече наличен в мрежата. "Did You Know There’s a Tunnel Under Ocean Blvd" е прочувствен, изискан, изненадващ, личен и според познавачи - нейният най-задълбочен албум досега. 

Това е деветия албум на Лана Дел Рей и в него тя се вглежда внимателно в себе си. И в живота. А едноименната песен веднага предизвика интерес - кой е пасторът в нея и защо е там...

Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd започва с проповед от звездния пастор на мегацърквата Джуда Смит. В най-добрия стил на Дел Рей, това е било записано на телефона й по време на служба и можете да чуете нейния кикот и кикотене на приятел на преден план, над гласа на Смит и пианото. Смит прозелитизира любовта и похотта, четейки от Книгата на Псалмите. Присъствието му изглежда поразително излишно в контекста на доста тежкия девети албум на Дел Рей (особено когато се замислите твърде много върху неприятните му предишни възгледи за абортите и хомосексуалността). Но начинът, по който той се вписва в нейната визия, става по-ясен в последните му два реда:

"Мислех, че моето проповядване е предимно за вас“, казва той със заговорнически тон към това, което вероятно е стая със стотици, ако не и хиляди събрани. "И това няма да ви хареса, но ще ви кажа истината - открих, че проповядването ми е предимно за мен."

По-нататък в Ocean Blvd Дел Рей разказва истории за семейството, неуспешна връзка, противоречивото желание да бъде едновременно видяна и скрита - Дел Рей разкрива не само коя е, но и защо е това, което е.

Семейството е ключова тема в албума, като Дел Рей предава скръбта, самотата и разбито сърце в семейната си история. Тя подобаващо започва всичко с "The Grants", мрачен размисъл за загубата и скръбта. "Kintsugi" е за ужасяващото преживяване да гледаш как любим човек умира.

Отличната "A&W"  и "Fingertips" са разкази за живота. Всека е размисъл за сексуалното развитие, отчуждената майка и мъчителната реалност на пренасянето на травма в зряла възраст. Докато "A&W" хвърля светлината на прожекторите върху медиите и партньорите на певицата, "Fingertips" е разговор със себе си, докато иска да се облегне на любимия си баща и братя и сестри, Чарли и Каролайн, за подкрепа. 

Звуково Ocean Blvd е анахронично сливане на бийт поезия от 60-те, пиано поп от 70-те и по-актуална рап и денс музикална продукция, каквото само Дел Рей може да постигне. Албумът е поразително тих в сравнение с предишните, като се опира до голяма степен на пианото за повечето от песните. Изтъкнатите артисти Джон Батист и Riopy предлагат своите необикновени таланти на места.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини