От х:

Днес в x:

РОД-ът на ДПС се врече за 5 от 5 мандата от Кърджалийско

     РОД-ът на ДПС се врече за 5 от 5 мандата от Девети кърджалийски многомандатен район на предсрочните парламентарни избори на 2 април. Екипът на Централния предизборен лъч на Движението бе категоричен, че партията има потенциал да спечели в Кърджалийско 55 000 гласа,15 000 от които в Община Кърджали. Те ще бъдат достатъчни за вземането на всичките мандати в 9 МИР.

      На предизборна среща в препълненият салон на Дома на културата в Кърджали ораторите подчертаха, че единствено ДПС работи целенасочено от своето създаване за политическата стабилност в страната. Слогънът на настоящата кампания е Разум,Отговорност,Диалог или РОД.

     Голям е депесарският РОД. Всички сме от кръвна група ДПС и тя е с положителен резос фактор, подчерта в словото си председателят на партията и водач на Централният предизборен лъч Мустафа Карадайъ. Той бе категоричен,че единството на депесарският РОД е гаранция за успех на предстоящия вот.Не 55 000 гласа ще получим в Кърджалийско,а 55 013,което ще е заявка и за 6 мандат,отбеляза ораторът. Той направи ретроспекция на участието на Движението във властта. Посочи,че когато ДПС влиза в централната власт през 2001 г. обстановката в страната е аналогична на днешната: политическа, икономическа, здравна криза.Масово обедняване, инфлация, високи цени и безработица.За 8 години коалиционно управление страната излиза от кризата само с 1 млрд външен дълг, става член на НАТО и Европейския съюз и се ползва с международен авторитет.

     Днес дългът е 40 млрд.лв,а за две години безвремие 800 000 души са напуснали страната. Дълговете ще ги плащат внуците на нашите внуци, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

      Той изрази загриженост не само за обикновените хора. Подчерта,че бизнесът в региона не е получил нито една стотинка от Оперативните програми за новия програмен период, както и по Плана за устойчивост и възстановяване. Не са получили и общините въпреки, че имат готови проекти.А за усвояване има 60 млрд.лева. Но политическата криза и безхаберието на служебните правителства и тези на ГЕРБ и „Промяната”блокираха усвояването им.

      Зам.-председателят на партията и кмет на Община Кърджали доц.д-р инж.Хасан Азис направи ретроспекция на аспектите на икономическата и политическата криза в страната.Той подчерта, че на фона на ерозиране на държавността заради кризата на национално ниво, общините са тези, които генерират стабилност.Затова и доверието на хората в общинските власти е високо. Доц.Хасан Азис подчерта,че в Кърджали е Академията на ДПС за управлението в местната власт. Той даде за пример успехите в политиката към бъдещето на Кърджали-общината е на първо място в страната в отделени средства за инфраструктура в образованието за един ученик. 6000 души ще получават социални услуги. Освен това общината е осигурила 6 млн.за ремонт на улиците през настоящата година. Ако бе приет Плана за възстановяване и устойчивост щяхме да усвои 3,5 млн.лв само тази година.

      Областният лидер на ДПС Ресми Мурад подчерта,че ДПС генерира стабилност в региона. Тя е политическата сила,която е измъквала страната от политическите и икономически кризи.

      Кандидатът за народен представител Байрам Байрам призова да се дава отпор на политическия популизъм. Посочи,че Цвета Караянчева от ГЕРБ вече е прочетена книга,а Атанас Атанасов от коалиция ПП-ДБ е възродител,пратил в Белене 150 души.

      Елван Гюркаш,кандидат за народен представител призова : принесете енергията си на 2 април,ние ще я пренесем в Народното събрание.

      Д-р Хасан Адемов каза,че не е дошъл в Кърджали да агитира.Това е все едно на краставичар краставици да продаваш.Вие в Девети кърджалийски многомандатен район имате най-добрата листа.Тя е от РОД-ът на ДПС.Ще успеем!

    Гласувайте с №3 в интегралната бюлетина.

    Георги Кулов

    Платена публикация.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET
    Последни новини