От х:

Днес в x:

БЗНС и „Обединени земеделци" се присъединиха към коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България"

Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България" се разраства. Вчера към обединението официално се присъединиха партиите БЗНС и „Обединени земеделци". Това съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме Промяната“.

„Политическа партия БЗНС подкрепя коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", защото вярва в евроатлантическото бъдеще на България и в победата на силите на доброто", заявяват от партията, цитирани в прессъобщението.

По-рано днес Централната избирателна комисия (ЦИК) изтегли номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване за предсрочните парламентарни избори на 2 април 2023 г. Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще се яви на вота с номер 12.

Преди няколко дни ЦИК отказа да регистрира промяна в състава на "Продължаваме промяната – Демократична България“. Заявлението за присъединяване на партия "Обединени земеделци“ е постъпило след изтичането на крайния срок за подаване на документите за извършване на промени в състава на политическите формации. Определеният срок от ЦИК беше до 17:00 ч. на 25 февруари 2023 г., а заявлението е постъпило в 17:40 ч. същия ден. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини