От х:

Днес в x:

Община Радомир се сдоби с два специализирани контейнера за разделно събиране на дрехи

Два специализирани контейнера за разделно събиране на стари дрехи и обувки са поставени по инициатива на общинското ръководство в Радомир, съобщиха от администрацията.

В новите съдове могат да се изхвърлят дрехи, обувки, чанти, колани, хавлиени кърпи, пердета, завивки, както и друг вид текстилни и кожени изделия. Те трябва да са чисти и опаковани в затворена торба или плик. Забранени за изхвърляне са битови отпадъци, електроуреди, метал, хартия, пластмаса и стъкло.

Контейнерите са поставени на възлови места в града, сред които кръстовището на улиците „Васил Левски“ и „Батенберг“, както и пространството срещу входа на общинския паркинг (зад Горското стопанство) в града.

С поставянето на специализираните контейнери Община Радомир цели да осигури лесен начин на гражданите да предават своите ненужни дрехи и обувки, както и да се даде възможност този вид материали да бъдат рециклирани или оползотворени, обясняват от общинската администрация. Обслужването на съдовете ще се извършва веднъж седмично, а при нужда и по-често. При препълването им, гражданите ще могат да се свържат с фирмата и да я уведомят за това чрез предоставен телефонен номер, изписан върху тях.  

През 2018 г. в Перник също бяха поставени контейнери за текстилни отпадъци, а областният град стана трети в страната, дал начало на екоинициативата.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини