От х:

Днес в x:

Вътрешният министър Иван Демерджиев за гонките с мигранти и купения вот

Служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев отговаря на журналистически въпроси в Габрово.

Няма граница в Европа, през която да не преминават мигранти. Разликата при нас е, че се опитваме да ги задържим, преди да преминат към Европа, към Австрия, което заради това не ни пуска в Шенген, каза той. Затова има гонки. Преди е имало нулева миграция, защото не се е водил отчет, не са настанявани в специализираните центрове, отговори Демерджиев на въпрос за заловените вчера след катастрофата на магистрала Тракия. Той не каза откъде са минали в страната ни, но заяви, че шофьорите са заловени, знае се как е организиран трафика и всичко е предадено към прокуратурата и съда.

"Трябва да сме на ясно, че не говорим за една глава, а за организирана престъпност, която действа от територията на Турция до територията на последната европейска държава. по цялата карта на Европа има изключително добре изградени престъпни структури. Цяла Европа в момента се мобилизира да отговори на това, защото смъртта на която сме свидетели е не само в България, тя е отново на територията на цяла Европа", посочи Демерджиев.

Днес ще има среща на заместник-главния прокурор с ръководителите на служби в МВР, на която ще се набележат действия не само по този случай, а и по случаите, които са в напреднал стадий на разследване, за да могат да приключат. 

Министър Демерджиев каза, че очаква увеличаване на купения вот, поне такива са засега сведенията. Той очерта възможностите да бъде контролиран вота, които дава хартиената бюлетина.

"Ще направим още веднъж анализ и план на действие за изборите. Те ще са различни - с по-голям заряд и активност от тези, които искат да купуват гласове", посочи той. Според министъра няма да се стигне до бум на купуването на гласове. 

Демерджиев допълни, че парите не са основния фактор за изкривяване на вота. МВР знае кои са рисковите секции, като са използвани и оперативни данни, и от неправителствени организации.

"Не си играем на стражари и апаши, нашата работа е да ги хванем"

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини