От х:

Днес в x:

Трима майстори на вино от Хасково сред призьорите на „Трифониада“ в Златоград

    Произведени в Хасково вина са сред отличените на традиционния празника „Трифониада“ в Златоград, който се провежда вече 13 години за деня на Трифон Заразен.

    Празникът на виното, който събира на мегдана в Стария град производители на гроздовия елексир от различни региони, е част от културния календар на Етнографския комплекс в китното родопско градче. На него си дават среща традициите, майсторлъкът и доброто настроение. А посетителите имат възможност да дегустират руйни вина и тънки мезета.

    Тази година организаторите отбелязват рекордно участие. Дегустационната комисия оцени качествата на над 120 проби, поясни инженер-технологът от Хасково Стефан Георгиев. Хасковските винопроизводители са сред най-добрите, посочи той. Наградата в раздел „Хоби винари“ е за белите и червените вина, представени от Митко Чакалов от Хасково. За първи път тази година са раздадени награди за бутикови изби. В категорията за бели и розови вина второто място е присъдено на собственика на винарната в с.Поляново Ангел Хаджиангелов. На първо място при червените вина  е хасковската винарна "Инотерас".

    По традиция определеният за винар № 1 на празника от публиката получи като награда печено прасенце.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ив
      Иван Венков
      44 0
      13:20, 20 фев 2023
      Честито на Ангел Хаджиангелов и неговото семейство ! Вината им са уникални , както и те ! Всичко хубаво и много успехи !
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини