От х:

Днес в x:

НАТО изпраща около хиляда контейнера в Турция за настаняване на останали без дом след земетресенията

НАТО изпраща около хиляда контейнера в Турция, за да се осигури временно настаняване за най-малко 4000 души след опустошителните земетресения в страната преди две седмици, предаде ДПА.

Първият плавателен съд, превозващ 600 контейнера, е потеглил от италианското пристанище Таранто снощи, съобщи военният алианс в изявление.

Контейнерите се очаква да пристигнат в турския пристанищен град Искендерун, окръг Хатай, през идната седмица, се посочва в съобщението.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посети Анкара и кризисния регион в Южна Турция в четвъртък и обеща по-нататъшна подкрепа.

Около 225 хиляди жилища бяха разрушени или тежко повредени в земетресенията, поразили района на 6 февруари, според оценки на турското правителство. Броят на загиналите в Турция нарасна на 41 020 вчера, предаде Анадолската агенция въз основа на информация на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

С новите данни за смъртните случаи жертвите от земетресенията стават общо 47 хиляди, като се прибавят и загиналите в Сирия 5900 души.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини