От х:

Днес в x:

Още един: Началник в Руското МО намерена мъртва след падане от 16-ия етаж на жилищен блок

Марина Янкина е намерена мъртва, след като паднала от 16-ия етаж на жилищен блок

Високопоставена служителка на отбраната в Русия е намерена мъртва, след като е паднала от 16-ия етаж на жилищен блок. Това е поредната мистериозна смърт на високопоставен служител, съобщава „Дейли мейл“. 58-годишната Марина Янкина е открита от минувач пред входа на блок на улица "Замшина" в Санкт Петербург. Смята се, че тя е паднала от 160 метра височина, след което е загинала.

Тя е била ключова фигура във финансирането на войната в Украйна. Янкина е била началник на отдела за финансова подкрепа на Министерството на отбраната за Западния военен окръг, който е тясно свързан с инвазията. Тя е последният от многото руснаци, загинали по време на дългото управление на президента Владимир Путин. Миналата седмица генерал-майор Владимир Макаров - руски генерал, който наскоро беше уволнен от Путин, беше намерен мъртъв при подозрение за самоубийство.

Преди да се присъедини към Западния военен окръг, Янкина работи във Федералната данъчна служба, а също така е била заместник-председател на Комитета по имуществените отношения на Санкт Петербург. Смята се, че е била в центъра на усилията за увеличаване на финансирането на войната, която доведе до стотици хиляди жертви и поредица от военни катастрофи за Путин. Тя е поддържала приятелски отношения с висши служители в Ленинградска област, близо до Санкт Петербург, родното място на Путин.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини