От х:

Днес в x:

"Аватар: Природата на водата” най-накрая го направи

Преди излизането на "Аватар: Природата на водата" Джеймс Камерън си поставя една доста висока цел. Пред GQ той каза, че за да излезе на печалба, филмът му трябва да се превърне в един от трите или четирите най-касови филма на всички времена.

Изглеждаше, че Джеймс Камерън се приближава към целта си, като преди около три седмици филмът му премина един милиард долара приходи в бокс офиса. И ето че сега вече той може да се похвали с постижението, че е създал три от шестте най-касови филма в историята. А и е единственият режисьор с три филма, преминали два милиарда долара приходи.

Сред добрите новини за Джеймс Камерън е и тази, че "Аватар: Природата на водата" вече надхвърли два милиарда долара приходи в бокс офиса, и то само за шест седмици. С този успех спокойно вече можем да кажем, че режисьорът е постигнал целта си.

Другите пет филма, които са си спечелили над два милиарда долара приходи, са "Аватар", "Отмъстителите: Краят", "Титаник", "Междузвездни войни: Силата се пробужда" и "Отмъстителите: Война без край".

Както става ясно от тази кратка класация, "Аватар", който дебютира по кината преди цели 13 години, остава най-печелившият филм на всички времена с 2.9 милиарда долара. "Титаник", който също е режисиран от Джеймс Камерън, е на трето място с 2.19 милиарда.

За най-новия филм на режисьора, "Аватар: Природата на водата", статистиката посочва още, че е генерирал 598 милиона долара в бокс офиса на САЩ и 1.4 милиарда долара в международен мащаб. Сред страните, в които филма най-много се е гледал, са Китай, Франция, Германия, Корея и Обединеното кралство.

Тук е редно да отбележим също, че втората част не се прожектира в Русия, където първата част печели цели 116 милиона долара. В Япония новият филм пък е провал, като отбелязва само 28 милиона долара приходи, което е драстично по-малко от приходите на първата част - 176 милиона долара, припомнят от Variety.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини