От х:

Днес в x:

Отварят базара за мартенички и сувенири на 8 февруари само за занаятчии и хора на изкуството

Традиционният мартенски базар в Хасково ще бъде отворен от 8-ми февруари до 8-ми март.

Занаятчиите, творците и местни производители, които са част от Регионалната занаятчийска камара в Хасково, ще могат да кандидатстват за място в дървените базарни къщи. Останалите могат да подават заявления за терени с размери 2х2 м. за поставяне на стативи. Те ще бъдат разпределени чрез теглене на жребий от комисия, назначена със заповед на кмета на Община Хасково.

Да участват в мартенския базар ще бъдат допуснати само хора с валидно Майсторско свидетелство или диплома, която да показва квалификацията им в областта на изкуствата или занаятите, които реализират собствена продукция, информираха организаторите от Община Хасково.

В дървените къщички ще могат да се предлагат само мартеници, а на стативите и поздравителни картички, както и сувенири.

Заявления за участие се подава в срок от 20-и януари до 17 часа на 27-ми в Центъра за административно обслужване на общинска администрация.

Одобрените кандидати и резултатите от жребия ще бъдат обявени на сайта на Общината на информационното табло на партерния етаж в сградата на администрацията на 31-и януари. До 2 -ри февруари одобрените занаятчии ще могат да потвърдят участие в базара или да откажат предоставената им площ. Освободените позиции ще бъдат предоставени на следващите, подали заявление участници, който са изтеглени в жребия като резерви.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини