От х:

Днес в x:

Тайван планира помощи за всичките си жители

Тайван планира да отпусне тази година помощи от близо 200 долара на всеки жител на страната, съобщи премиерът Сю Цзънчан, цитиран от Ройтерс. По думите му икономическият растеж и просперитет на страната трябва да бъдат споделени с всички.

Тайванската икономика, базирана на износа и високотехнологичните продукти, нарасна с 6,45 на сто през 2021 г., най-високият й растеж от 2010 г., когато беше 10,25 на сто.

Макар и очакванията са за забавяне на растежа през 2022 г. и 2023 г., правителството планира да инвестира обратно в икономиката допълнителните данъчни приходи за 2022 г., възлизащи от около 380 милиарда тайвански долара (12,4 милиарда щатски долара). Целта е островът да бъде предпазен от глобалните икономически шокове, включително посредством субсидии за електричество и трудови и здравни застраховки.

По думите на Сю около 140 милиарда тайвански долара, част от данъчните приходи, ще бъдат използвани пряко за помощи за хората и всеки тайванец ще получи по 6000 тайвански долара, или около 195 щатски долара.

"Плодовете на икономическите ни постижения трябва да бъдат споделени с всички жители, млади и стари", заяви Сю пред репортери и допълни, че за отпускането на помощите е нужно и одобрението на парламента, в който все пак управляващата Демократическа прогресивна партия има нужното мнозинство. Той не разкри детайли как точно ще бъдат отпускани помощите.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини