От х:

Днес в x:

Ракетната атака по Киев била една от най-големите от началото на войната

В петък, 16 декември, при новата масирана руска атака на Киев, около 40 ракети са регистрирани във въздушното пространство на украинската столица, 37 от тях са унищожени от противовъздушната отбрана (ПВО).

Според Киевската градска военна администрация Киев е устоял на една от най-големите ракетни атаки от началото на пълномащабна руска инвазия.

"Информацията за разрушенията и жертвите се уточнява. Има един пострадал в Днепърски район, оказана му е медицинска помощ на място без хоспитализация", се казва в съобщението.

В Киевска област в резултат на масирана ракетна атака са повредени обект от критична инфраструктура и девет частни домове в различни части на региона. Това съобщи началникът на Киевската областна военна администрация Олексий Кулеба.

По думите му има трима ранени, един човек е в тежко състояние. 

Службите за спешна помощ и представители на местната власт са на място, за да оценят щетите и да започнат възстановителни дейности възможно най-бързо.

Кулеба съобщи, че в региона има аварийни прекъсвания на тока. Болниците и критичната инфраструктура работят на генератори.

"В някои населени места има прекъсване на комуникациите, водоснабдяването и топлоснабдяването. Комуналните и енергийните дружества работят в засилен режим, приоритетно е възстановяването на ВиК и топлоснабдяването", каза председателят на ОВА.

Той припомни, че в Киевска област денонощно работят повече от 400 „Точки на непобедимостта“, в които има ток, парно, интернет, чай/кафе, аптечка.

Масираната руска ракетна атака на 16 декември

Сутринта в петък, 16 декември, Русия масирано атакува Украйна с ракети. В цялата страна бе обявена въздушна тревога. Метрото в Киев спря, станциите се използват като укрития.

Според ВВС на въоръжените сили на Украйна Руската федерация е изстреляла повече от 60 ракети от различни видове, за да обърка противовъздушната отбрана.

В Киев около 09:00 часа прогърмяха първите експлозии.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини