От х:

Днес в x:

Експлозии в две военни бази в Русия

Две атаки с безпилотни летателни апарати са извършени срещу военни обекти на територията на Русия - базата на руските ВВС "Енгелс" край Саратов и летище край Рязан.

При нападението срещу на военното летище в Саратовска област са повредени два самолета. Според канала в Telegram Astra са повредени два стратегически бомбардировача Ту-95. Двама военнослужещи са ранени и настанени в болница.

Според публикации в социалните мрежи жителите на Енгелс и Саратов са чули силен взрив около шест часа сутринта. Бе публикуван видеоматериал, за който се твърди, че показва нападение срещу летището в Енгелс.

Губернаторът на Саратовска област Роман Бусаргин заяви, че "информацията за инциденти във военни обекти" край Енгелс се проверява от правоохранителните органи. Той отбеляза, че "в жилищните райони на града не е имало извънредни ситуации".

До момента няма информация какво е причинило взривовете, но се появиха спекулации, че зад тях вероятно стои Украйна. Базата в Енгелс ("Енгелс-2") е една от най-важните бази на руските военновъздушни сили. Там са разположени два полка стратегически бомбардировачи - Ту-160 и Ту-95. По непотвърдена информация са унищожени най-малко три от машините, а от съображения за сигурност другите са излетели.

Само няколко часа по-късно в цяла Украйна прозвучаха сирени за въздушна тревога, а украинските власти обявиха, че става въпрос за ново масирано руско ракетно нападение.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини