От х:

Днес в x:

Протест на КНСБ пред Народното събрание

Протест на КНСБ се провежда пред Народното събрание. Днешната акция е продължение на кампанията от септември: "Да защитим доходите от инфлация".

Синдикатите са подготвили протестна празнична елха, на която са закачени техните пожелания и искания, насочени към народните представители. От КНСБ са подготвили и подаръци за депутатите.

"За народните представители сме подготвили две неща: първо - тази импровизирана елха, с която вместо подаръци ще даваме искания на народните представители. Днес носим и конкретни законодателни текстове, с които да предложим на народните представители какво да променят, така че хората да получат ръст на доходите и да компенсират инфлацията, което е толкова висока", обясни главният икономист на синдиката Любослав Костов

"Нас не ни интересува вече дали ще има, или няма да има бюджет. Нас ни интересува в закона да се предложат текстове преди второ четене, които да позволят и да гарантират ръста на доходите на хората, които не получиха такъв с актуализацията лятото, и на минималната заплата на 850 лева", допълни Костов.

Ако исканията на протестиращите не бъдат изпълнени, от КНСБ обещават да има още протести, защото по думите им с наближаването на празниците средствата все по-осезаемо не достигат.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини