От х:

Днес в x:

2 отборни купи за хасковските щангисти от Държавното първенство

    Хасковските щангисти спечелиха две отборни купи в днешния ден в Държавното първенство, което се провежда в зала „Дружба“ в Хасково.

    Мария Колева спечели битката при кадетките до 15 години в категория до 59 кг. Тя завърши с двубой от 95 кг. С днешното си първо място и отличното си представяне в първия кръг на отборния шампионат, тя завоюва купата за второ място в генералното класиране.

    Купа за второ място за спортния клуб по вдигане на тежести „Хасково“ донесе и Николета Делчева. Днес тя спечели битката при девойките до 71 кг с двубой от 118 кг. Тя стигна до отборния трофей с доброто си представяне от двата кръга на лично отборния шампионат.

    Призови класирания записаха и другите трима щангисти от Хасково, които днес излязоха на подиума. Деница Колева завърши с двубой от 102 кг и се класира на второ място при кадетките до 17 години в категория до 81 кг. С първи места в своите категории при кадети до 17 г. са Костадин Костадинов и Диян Янчев. Костадинов е първи при 89-килограмовите. Той завърши с двубой от 182 кг. Янчев е първи в категория до 102 кг с постижение с 240 кг в двубоя.

    Утре на подиума излизат още трима хасковлии. При жените щангата ще вдигат Мария–Магдалена Кирева и Мая Иванова, а при мъжете – Георги Делчев.

    В последния ден от надпреварата своите опити при мъжете ще направи Христо Сотиров.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини