От х:

Днес в x:

Панев: Вероятността за съставяне на качествен кабинет е изключително малка

Новото мнозинство "Рашидов" - ГЕРБ, БСП и ДПС, отхвърлиха всички наши предложения, заяви депутатът от ДБ

Вероятността да се състави качествен кабинет е изключително малка. Въпреки това, трябва да положим усилия в тази посока. Първият мандат е тотално загубена кауза, да се концентрираме върху втория. Смислено е да се предложи правителство с ясна законодателна програма с реформи. Това каза за "Твоят ден" по NOVA NEWS Владислав Панев от "Демократична България". 

''Темата на държавата е съставянето на реформаторски кабинет, който да извърши нужното, за да излезем по-силни от кризите. Новото мнозинство "Рашидов" - ГЕРБ, БСП и ДПС, отхвърлиха всички наши предложения. Искат да върнат хартиената бюлетина, защото чрез нея се правят много по-големи манипулации. Идват местни избори и техните феодали по места искат да си запазят местата. Комисията, която ще обсъжда хибридната форма на гласуване, няма как за седмица да свърши работа. Нужен е месец. Нека да има пълен достъп до кодовете на машините, за да се види, че няма злоупотреби", смята Панев.

Той определи консултациите като нещо средно между конкурс за избор на нови членове на генералния щаб на армията и обществено обсъждане на закона за троловете в интернет. По темата с отчитането на данъци на "Лукойл" у нас той коментира, че условията им са странни. "Те донякъде са прави, рафинерията трябва да бъде натоварена на максимум, за да плащат 700 млн. лева годишно. Нашето предложение е разликата между руския и другите сортове петрол да бъде обложена. Така в бюджета щяха да влязат около 1 млрд. долара", посочи Панев.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини