От х:

Днес в x:

Борисов: Най-лесно правителство може да се случи с мандат на "Български възход"

Ние можем да направим правителство с първия мандат, то няма да е устойчиво, няма да предизвика спокойствието, от което се нуждаем и напрежението ще продължи да расте. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ на бТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него е важно през зимата и в условията на война да има редовно правителство и работещ парламент. Това го иска народът, това го диктува здравият разум, всичко останало е катастрофа, коментира Борисов.

Според лидера на ГЕРБ „за да няма его и ядосани“ въобще не трябва да се говори за първия, втория или третия мандат. Имаме много добра коалиция в парламента, посочи Борисов. Той даде за пример гласуванията в пленарната зала за предоставянето на военна помощ за Украйна, за закупуването на още осем изтребителя F-16, за продължаване на пътя към еврозоната и за 100% диверсификация от руското ядрено гориво.

Според Борисов съществуването на „хартиена коалиция“ в парламента е „груба инсинуация“. Машините остават в пълния им обем – всеки българки граждани, искащ да гласува с машини, може. Машините си остават, те не са махнати. Към тях прибавят хартиена бюлетина, коментира той.

Относно възможността за съставяне на правителство с първия мандат, Бойко Борисов заяви, че няма да бъде номинацията на ГЕРБ за премиер, но партията е готова със състав на кабинет. Бойко Борисов добави, че е готов на среща с лидерите на другите партии в парламента, след като срещата бъде подготвена от експертите.

Аз не искам да ме подкрепя с нашия мандат, но и ние няма да ги подкрепим. Но, ако продължи да работи така парламентът, как ще обяснят защо сме го развалили, каза още Борисов.

По думите му, в края на контактните групи в Народното събрание трябва да се подпише документ, в който да бъдат включени всички приоритети на партиите и след това да се гласува само по тях. Според Бойко Борисов, ако всички са мъдри, правителство ще има. Той не изключи възможността за съставяне на кабинет без политически лица, министрите от който да изпълняват само точките, по които партиите са се споразумели.

Лидерът на ГЕРБ смята, че най-лесно правителство може да се случи с мандат на „Български възход“. Борисов обаче смята, че този кабинет ще е с кратък живот.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини