От х:

Днес в x:

Три катастрофи през уикенда,двете са предизвикани от 18-годишни младеж и девойка

Три са пътните произшествия на 4 ноември и 5 ноември в областта. 18-годишна водачка пострадала леко при пътен инцидент между селата Припек и Рогозче около 14,30 часа на 5 ноември. 46-годишен с товарен „МАН“ при разминаване не осигурил достатъчно разстояние с насрещно движещ се лек автомобил „Опел“ и последвал удар. Жената, управлявала опела, била прегледана във Филиала на спешна помощ в Джебел и освободена. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Съставен е акт по ЗДвП. След нарушена дистанция 18-годишен с „Фолксваген“ блъснал спрял пред него лек автомобил „БМВ“, който се придвижил и ударил „Ауди“ пред него. Произшествието станало около 16 часа на 4 ноември в Кърджали. Същия ден около 8 часа в района на село Бойно 57-годишен водач на товарен автомобил „Волво“ ударил крава на пътното платно. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред. 

Бързо производство е започнато в РУ-Момчилград за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество. Около 10,30 часа на 4 ноември в града полицейски служители спрели за проверка "„Фолксваген“, управляван от 31-годишен. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за метаамфетамин. Отказани били проби за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Момчилград.

Нерегистрирано моторно превозно средство било установено от полицейски служители на РУ-Кърджали. При проверка на КПП „Чилик“ на лек автомобил „Дачия“, управляван от 39-годишна и направена справка, станало ясно, че колата е с прекратена регистрация по чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Започната е проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

81 ловци са били проверени в специализирана операция на 5 ноември на територията на полицейските управления в Крумовград и Ардино съвместно със служители на териториалните поделения на Държавните горски стопанства. Няма констатирани нарушения по отношение на разрешенията за лов и носене на ловно оръжие и спазване на мерките за безопасност по време на ловните излети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини