От х:

Днес в x:

Пионтковски разнищи мирния план на Мъск за Русия и Украйна

Приятните за Москва предложения на Илон Мъск коментира руският политолог и публицист Андрей Пионтковски в YouTube канала Фейгин Live.

Мъск наскоро се опозори онлайн с изгодни за Русия предложения как да се сложи край на войната в Украйна. Даже се появиха съобщения в медиите, че е общувал с Путин, преди да направи публикациите си за "мирния план за Украйна".

В  Twitter Мъск отрече това: "Не, разговарях с Путин само веднъж и това беше преди около 18 месеца, темата беше космосът."

Пионтковски коментира, че първоначално самият той е бил сигурен, че Мъск може да е прелъстен от определен агент на КГБ.

Публицистът подозирал романтична история. Той припомня как Айнщайн е имал до себе си красива руска агентка и е подписвал всякакви декларации, удобни на СССР. В случая с идеите на Мъск, Пионтковски вижда пълно припокриване с въжделенията на Путин - дайте ни Крим, дайте ни четирите области и ще преговаряме при условие, че Украйна се демилитаризира и не влиза в НАТО. 

"Това е КГБистки текст... Кое е оригиналното в този текст? Това е копие. Такива световни знаменитости като Орбан, Тръмп, папата сега говорят същото", казва Пионтковски.

"Няколко дни по-късно мои по-цинични колеги ме поправиха: "Нали помниш, че Мъск имаше сериозни финансови проблеми?" ... Има огромна вноска от няколко милиарда долара, регистрирана в отворени източници, от неизвестен чуждестранен инвеститор. И така, няма агент. И може би дори сексуалната му ориентация не е съвсем различна, както е модерно сега, а просто пачки, много големи"“, допълва публицистът.

Мъск и неговият "мирен план" за Украйна

На 3 октомври Илон Мъск в своя Twitter предложи потребителите да гласуват негова версия за "мирен план" за Украйна и Русия.

Бизнесменът предложи да се проведат повторни референдуми под контрола на ООН в украинските територии, окупирани от руснаците.

Украинският президент Володимир Зеленски реагира на "мирния план" на Мъск. Той публикува анкета: "Кой Илон Мъск ви харесва повече?" с два възможни отговора: "Този, която подкрепя Украйна" или "Тази, която подкрепя Русия".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини