От х:

Днес в x:

Биков препоръча усмирителна риза за ПП

Каним партиите на разговори. Това заяви пред NOVA Тома Биков от ГЕРБ. Ако партиите отказват разговори, ще се ходи на избори, по думите му.

Според него ГЕРБ няма да вкарат "Възраждане" в управлението.

Не е време нито за игри, нито за играчки, увери Биков. В парламента ГЕРБ няма да подкрепят нито едно предложение на ПП. Ще положим всички усилия да има правителство, коментира още той.

Тома Биков обаче не вижда интелектуален потенциал в партиите за управление.

Вървим към разпад на политическата система, смята герберът. Най-големият риск за страната е Кирил Петков да е премиер, заяви Биков.

Лично за себе си той беше категоричен, че няма да подкрепи кабинет на "Продължаваме Промяната".

"Не знам партийната позиция. Тези хора са некомпетентни. Те са абсолютно сбъркани и те не трябва да управляват страната. ПП е една радикализирана левица. Тези хора трябва да бъдат въдворени с усмирителна риза за известно време, за да се успокоят и да почнат да бъдат полезни", каза още депутатът в 47-ото НС. 

Биков уточни, че не са предлагали управление на ПП, а разговор.

"Те са втора политическа сила. Реализирането на кабинет с втория мандат винаги е злополучно. С третия може и да се създаде правителство, но то няма да е проевропейско или антикризисно. То ще бъде компромисно, нещо за зимата, за пролетта. Ние не предлагаме това, а с нашия мандат искаме да се осъществи проевропейско и антикризисно управление", обясни той.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини