От х:

Днес в x:

Задържаха жена, продавала фалшиви маркови стоки

Изображение 1 от 4

  В сряда при спецоперация за противодействие на престъпления срещу интелектуалната собственост и данъчното законодателство, служители на пловдивския отдел „Икономическа полиция“ задържали 38-годишна жена.

  Установено е, че в качеството си на едноличен собственик и управител на търговско дружество, тя разпространявала фалшиви маркови дрехи, обувки и аксесоари, които предлагала чрез специално създадени страници в социалната мрежа, а поръчките на клиентите изпълнявала чрез фирма за куриерски услуги.

  В хода на проверката са претърсени адресът на жената – апартамент и прилежащо складово помещение, както и ползван куриерски офис.

  Общо са открити и иззети около 3000 артикула, означени с лого на над 11 регистрирани търговски марки, обект на изключително право и използвани без основание.

  Предстои да бъдат назначени съответните експертизи за оценка на конфискуваната продукция и определяне на размера на нанесените щети за държавния бюджет. 

  По предварителни данни става дума за стотици хиляди левове.

  В рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 172б от НК процесуално-следствените действия продължават под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини