От х:

Днес в x:

HAVASI ще има втори концерт в София

Хаваши ще има втори концерт на 12 ноември в София. Събитието започва в 16:30 ч., точно три часа и половина преди вече обявеното участие на унгарския пианист и композитор. Мястото е същото - зала 1 на НДК.

"Световноизвестният артист е познат у нас отпреди три години, когато направи запомнящ се български дебют. Сега интересът към него е още по-голям, тъй като музикантът пристига с новото си пищно и визуално Havasi Symphonic Concert Show", разказват организаторите от "БГ саунд стейдж". 

По думите им шоуто пренася публиката в едно увлекателно пътуване през непрестанно разгръщащи се музикални сцени. Различните настроения предоставят на зрителите запомнящо се преживяване, подсилено от най-новите технологии в озвучаването, сценография, осветление, видео и проектиране. Визуализацията е на американския креативен режисьор Брайън Бърк и на френския визуален дизайнер Жил Папан. 

Спектакълът обединява на една сцена соло пианото на Хаваши, солисти от световната сцена и рок барабани.

Хаваши е определян като един от най-очарователните и атрактивни млади музикални артисти в света днес. Музиката му е наричана иновативна, различна, свежа, страстна и забавна, а стилът му съчетава дълбочината на класическата музика с разнообразието на световната музика и силата на рока.

Той е един от малкото съвременни композитори с харизмата на рок звезда, който може да напълни огромни стадиони като "Винер щатхале", "Мерцедес-Бенц арена" в Берлин, "Таурон арена" в Краков или "Уембли" в Лондон.

Възпитаник е на музикална академия "Ференц Лист", със задълбочени познания в класическите традиции, стремящ се да направи класическите инструменти подходящи за съвременната епоха. Свирил е своите оригинални композиции в най-престижните зали по света - "Карнеги хол" в Ню Йорк, "Барбикан център" в Лондон и операта в Сидни. Първият му концерт у нас бе през декември 2019 г. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини