От х:

Днес в x:

Задържаха мотопедист, дрегерът отчете 1,57 промила алкохол

Бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол е започнато в РУ-Кърджали. Около 19,30 часа вчера между селата Драганово и Бостанци полицейски служители извършили проверка на 26-годишен мотопедист. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 1,57 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

319 моторни превозни средства и 388 лица са били проверени в хода на специализирана операция на територията на РУ-Крумовград, проведена в периода от 17 август до 31 август с цел засилен контрол за спазване на скоростните режими, правоспособност на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества, неправомерно използване на мобилни телефони по време на шофиране. Полицейски служители са констатирали 128 нарушения на ЗДвП. Съставени са 15 акта, 98 фиша, заснети са били 15 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове.

Нерегистрирано моторно превозно средство е било установено в хода на специализирана операция на територията на РУ-Крумовград. Около 12,30 часа вчера в село Вранско полицейски служители спрели за проверка 48-годишен, който се придвижвал с мотопед без регистрационни табели. По случая е образувана проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини