От х:

Днес в x:

Скаути от топ родни футболни клубове наблюдаваха футболисти от Хасково

     

    В Хасково започнаха първите по рода си проби за футболисти в млада възраст.

    Областният град е четвъртият поред, включен в инициативата „БГ Футболни проби“. Проектът цели наблюдение и откриване на млади футболни таланти между 8 и 22 години, които да бъдат насочени към професионални отбори за развитие.

    Експерти и скаути на водещи родни клубове бяха на терена на стадион „Младост“, където пробите започнаха в 10 сутринта с футболистите във възраст 8-10 години.

    Въпреки очакванията на организаторите за голям интерес от местните школи, едва 32-ма състезатели заявиха участие.

    Шансът за децата и юношите футболисти е в това, че на терена имат възможност освен да проведат тренировка с професионални треньори, които от години работят с деца и младежи и да направят контакти със специалисти във футбола, посочи футболният мениджър Ивайло Крушарски, който е организаторът на иновативния за България проект.

    За пробите в Хасково дойдоха скаути от водещи клубове, като ЦСКА, пловдивските клубове „Локомотив“ и „Ботев“, от „Хебър“- Пазарджик, „Септември“- София, Лудогорец, „Пирин“ -Благоевград, чакат се и съгледвачи от „Левски“.

    Всеки един от тях проследява няколко етапната тренировка и си набелязва играчи, които да наблюдава.

    Сред записалите се за участие в пробите на терена на „Младост“ в първата група имаше само двама вратари.

    Мариян и Емо обаче имаха възможност да проведоха отделна тренировка в първата част на пробите с треньора на вратарите в „Локомотив“ -София Йордан Господинов. След това се включиха в тренировъчния процес с останалите си връстници.

    „Вратарите са особен момент. Те са футболисти, но всичко е по-различно при тях в подготовката им. В детската възраст е рано да се задълбочава търсенето на конкретни качества за тактика и техника, но желанието и усета към топката са качества, които не са за пренебрегване при децата, които искат да са вратари и са все още на 8-10 години. Най-важното е с малките да се работи с търпение“, сподели Йордан Господинов.

    Дали Мариян и Емо ще са новите таланти на футбола в региона, предстои да стане ясно, но момчетата продължават с усилените тренировки и засега мечтаят да стигнат до професионално ниво в любимата им игра, така че да заслужат покана в националния отбор на България.

    По обяд на терена в Хасково вървят пробите във възраст 11-13 години и 14-16 години, а в следобедните часове умения ще покажат футболистите във възрастовата група 17-22 години.

    Досегашните три издания на „БГ Футболни проби“ за годината се проведоха в София, Стара Загора и Бургас, а след Хасково проектът ще гостува още в няколко български града.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ко
      Конте
      2 -2
      18:00, 26 авг 2022
      Дано не идват само да отбият номера.А Левски чрез Мъри си има много агенти тука,така че....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини