От х:

Днес в x:

Експлозии в авиобаза в Крим днес, този път на военното летище Гвардейское

В авиобазата в село Гвардейское (Крим), на територията на която според руските медии днес са се чули експлозии, нашествениците държат най-малко 12 военни самолета.

За това написа в Twitter разследващият журналист на Bellingcat Христо Грозев.

Става дума за бомбардировачи Су-24 и щурмови самолети Су-25.

"Руските медии съобщават за нов пожар в авиобаза в Крим днес, този път на военното летище Гвардейское. Той включва 12 самолета СУ-24М и 12 СУ-25СМ и е част от руския военноморски флот", пише Грозев.

Взривовете в Крим

Тази сутрин окупационните власти на Крим съобщиха за пожар в електростанция в района на Джанкой. Според председателя на Меджлиса на кримско-татарския народ Рефат Чубаров обаче пожарът е станал в руската военна част в Азовское. Депутатът от Радата Олексий Гончаренко на свой ред уточни, че става дума за детонация за боеприпаси в руски склад.

По-късно Кремъл призна за взривения склад и допълни, че в резултат на инцидента е повредена и железопътната линия, свързваща полуострова с континенталната част на Украйна. Украйна уточни, че по тази жп линия се транспортират военните доставки на оръжие, провизии и хора към окупираните от Русия територии и сега всякаква жп комуникация с тях е спряна.

New York Times, позовавайки се на високопоставен служител от Украйна, пише, че елитна украинска част е причастно към експлозиите в Джанкой.

Взривове са прогърмяли и в руската авиобаза село Гвардейское (област Симферопол). Очевидци, пише руският "Комерсант", са видели да се издига черен дим. Изданието не навлиза в подробности за случилото се.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини