От х:

Днес в x:

Мюсюлмански молитви подлудиха Хасково.Съкращават две хирургични отделения в областта. Преглед на регионалния печат

"Областта остава с две хирургии", съобщава в чело вестник "Новинар Юг". Според критериите на готвената здравна карта, всяка хирургия трябва да извършва минимум 1000 операции годишно. Отговарят само хасковската и димитровградската. Отделенията в Харманли и Свиленград подлежат на закриване. По същата карта, в областта ще може да се ражда само в Хасково. Другите АГО отделения нямат 600 раждания годишно.

"Освободиха шефа на гранична полиция" Николай Чилингиров е третия високопоставен служител от управлението на турската граница който напуска поста си след промените в МВР. Официалния мотив е пенсиониране.

"Хасково с филиал на Тракийския университет". Настоящият учебен център/в сградата на бившия медицински колеж/ подал молба да стане филиал на университета в Стара Загора. Там откъдето бе част и закрития през 2007-ма колеж. Тогава заралии не си мръднаха пръста да запазят учебното заведение в Хасково, защо сега ще го правят знае може би само Таня Паскалева, в момента ръководител на Учебния център.

"Момата ликвидирал Килър" заглавие от първа страница с трансфер на 3-та.Серийния убиец Недялко Димитров е бил вербуван да гръмне физическия убиец на отвлечения бургаски бизнесмен Стоян Стоянов. При това го направил без хонорар. Колко благородно...

"Мезек с една крава и една централа" съобщава на страница втора вестникът. Централата е фотоволтаична, тоест за алтернативни източници на енергия. Кравите пък в селото залипсвали вероятно поради липса на жители, които да ги стопанисват. За сметка на това се увеличили турските туристи които посещават прочутата крепост. Сделката изглежда добра...

Най-интересното от спортна страница е изведено на трета. "Левски е като Хасково-става само за панаири по селата". Думите са на Емил Траилов-шеф на ФК "Хасково".

Иначе още една хубава новина от спорта. Диа Евтимова е канена за участник в националния отбор за "Фед Къп". Това е неофициалното световно първенство за жени по тенис.

"Килър с белезници влиза в дома на жертвите си", съобщава "Хасковска Марица". Килърът е вече до болка познатия Момата. Полицаите го вкарали окован с белезници в дома на жертвите му Бейтула и Неврие Махмуд които бяха разстреляни брутално от момата по-рано тази година. Целта била доизясняване на обстоятелствата около разстрела на съпрузите.

"Отказват секцио в АГО Хасково" е челото на вестникът. Секциото се практикува в 20-30 % от случаите на раждане, но само ако има медицинска нужда от това. Иначе по-желание не става, категорична е д-р Стефка Христова, началник на местното АГО. Докторът се мотивира с факта че така рискът от смъртен изход е много по-голям, докато при нормално раждане почти отсъствал.

"Каменни на сухо заради EVN"-водата спирала не заради ВиК а заради спирането на тока която захранва помпите на кладенците, обясняват от водното дружество. Профилактиката освен на тъмно, ни оставя и на сухо.

"Телевизиите-загубена кауза в Хасково" на страница 4-та. Изследването на медийния пазар в областта показва че хич ни няма. Но и че може би, както посочва вестникът, иконочическата криза в областта свършва до Хасково. В 10 хиляден Любимец имат своя кабеларка. В Свиленград-цели 2. За справка-в Хасково е една.

Мюсюлмански молитви подлудиха хасковлии." Високоговорителите призоваващи правоверните към молитва били преместени от Ески Джамия на Чаршъ джамия/предполага се че втората е в центъра до общината, никой не си прави труда да посочи поне още един ориентир/. Та заради високите напеви клиентите в магазин не можели да чуят обясненията на продавача. В Хасково се призовават правоверните 2 пъти на дан. В София е 5 пъти, мотивира се областния Мюфтия Фаик Хаджи Мурад. Той обаче обещава да намали звука. Защо като са толкова верни, на правите им трябват оглушителни децибели да ги призовават в храмовете им, не е ясно. Ще рече човек че преди да са измислили високоговорителите, мюсюлманите не са ходили на молитва. Ваййййй завалла!!!

Това бе по интересното от днешната регионална преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини