От х:

Днес в x:

Защо не е подходящо да зареждаме смартфоните до 100%

Потребителите обръщат специално внимание на работата на батерията в смартфоните. Колкото по-дълго можем да ги използваме с едно зареждане, толкова по-добре. Има различни начини, с които да оптимизирате батерията.  Много хора обичат да оставят своите джаджи да се зареждат преди лягане, за да са на пълен капацитет, когато се събудят. 

Това гарантира, че имат достатъчно капацитет, за да бъдат активни през целия ден. Всъщност подобни методи на зареждане не са препоръчителни, тъй като допринасят за влошаване на характеристиките на батериите. Съществува директна връзка между броя на зарежданията и продължителността на живота на смартфоните. 

Цялостното представяне на батериите зависи изцяло от циклите на зареждания от 0 до 100%. Именно заради това колкото по-често го правите, толкова по-бързо ще се разгражда самата батерия. Oбикновено са необходими между 400-500 цикъла на пълно зареждане преди да се наложи да си купите ново устройство. 

Производителите вече почти не предлагат нови модели със сменяеми батерии, което на свой ред задълбочава проблема. Практично решение за удължаване на живота на смартфоните е да не ги зареждате всеки път до пълен капацитет. Водещите производители на Android съветват, че е добре да поддържате устройствата заредени на поне 50% или повече през цялото време. 

Новите модели на компании като Samsung например ограничава захранването до 85% от общия капацитет, поради същите съображения. Google Pixel лимитират заряда след достигане на 80% капацитет, с което допринасят за по-дългия живот на батерията. Ако обърнете внимание на този проблем може не само да удължите времето за работа със смартфоните, но и да предотвратите инциденти като прегряване на зарядното и др.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини