От х:

Днес в x:

Кой е най-продаваният флагман с Android

Samsung Galaxy S22 Ultra е най-продаваният модел с Android в сегмента на премиум смартфоните, струващи 400 долара и повече, за първото тримесечие на 2022 г, сочи скорошен доклад от Counterpoint Research. 

Флагманът на Samsung обаче обаче отговаря само за 3% от общите продажби на хай-енд устройства, докато Apple успява да завземе невероятните 62% от този пазар. 

iPhone 13 излиза на челна позиция като най-продаваният скъп телефон с цели 23% пазарен дял, а след него се нареждат iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro и iPhone 12. 

Galaxy S22 Ultra е заел петото място и по този начин отсрамва андроидските флагмани, успявайки да се добере до заветната водеща петица.

Според доклада силното представяне на Apple се дължи на високия интерес към серията iPhone 13, докато по-скромните резултати на Samsung са породени от по-слабите продажби на серията S22. 

Като цяло обаче пазарът на премиум смартфоните отбелязва свиване с 8%, казват от Counterpoint Research. 

На този фон ултраскъпите модели с цени от над 1000 долара регистрират забележителен ръст от 164%, а продажбите на сгъваеми телефони са нараснали с 3%. 

Целият пазар на телефони обаче продължава да се свива за осмо поредно тримесечие и бележи спад с 8% за първото тримесечие на годината. 

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини