От х:

Днес в x:

500 гимнастички в Международния турнир “Кралица на Аида”

    Около 500 състезателки ще участват в Международния турнир по художествена гимнастика „Кралица на Аида” в Хасково. Това е четвърто издание на състезанието, организирано от местния клуб по художествена гимнастика “Аида” с президент Яна Михайлова, със съдействието на Българската федерация по художествена гимнастика и Община Хасково.

    Тази сутрин започна надпреварата при най-малките в спортна зала “Дружба”. Официалното откриване бе след 14 часа. За публиката бяха представени 6 танцови съчетания, включително и от арменски състав. Бяха наградени и най-добрите състезателки.

    Поздравления към участничките и техните треньори отправи кметът на община Хасково Станослав Дечев. „Сигурен съм, че от турнира „Кралицата на Аида“ ще започне шампионската кариера на бъдещите златни момичета на България“, каза  градоначалникът.

    Кметът Станислав Дечев беше отличен с купа за приноса му за цялостната организация на Международния турнир по художествена гимнастика и за подкрепата на спорта в община Хасково.

    Събитието уважиха заместник-кметовете Мария Вълчева и Динко Тенев, както и старши експертът “Спортни дейности” в община Хасково Деян Александров.

    В надпреварата участват гимнастички от спортни клубове от цяла България, от Испания, Кипър, Северна Македония, Босна и Херцеговина, а две украински гимнастички участват в турнира като състезателки на СКХГ „Аида“ Хасково. Турнирът на грациите продължава и утре в зала „Дружба“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини