От х:

Днес в x:

Украйна предлага специален кръг преговори с Русия в Мариупол

Двама висши украински служители са готови да се отправят към обсадения град Мариупол, за да преговарят за евакуацията на войници и цивилни, хванати в капан в града, каза в сряда в видеоизявление капитан Святослав Паламар от украинския полк "Азов".

Двамата служители са лидерът на украинското парламентарно мнозинство Дейвид Арахамия и Михаил Подоляк, съветник на началника на кабинета на президента.

"Да. Без никакви условия. Готови сме да проведем "специален кръг от преговори" точно в Мариупол. Един на един. Две на две. За да спасим нашите момчета, Азов, военни, цивилни, деца, живи и ранени. Всеки от тях. Защото са наши. Защото те са в сърцето ми. Завинаги", написа Подоляк в Туитър в сряда.

Украинските войници в Мариупол са готови да се евакуират със своите малки оръжия с помощта на трета страна "за спасяване на личния състав, да евакуират нашите ранени и да вземат телата на загиналите и да ги погребат с почести на територията, която не се контролира от Руската федерация", каза Паламар.

Паламар добави, че украинските преговарящи са готови да преговарят с реципрочни руски представители  -  президентският помощник Владимир Медински и депутата Леонид Слуцки.

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Пе
    Петрова
    2 -5
    09:25, 21 апр 2022
    А сега руската пропагандна машина да ни обясни каква е причината шепата хора да се бият до последен куршум и да не искат да се предадат на руската орда натрапници и мародери ?
  • 2
    Там има няколко видни натовци, които никак не искат да бъдат открити и хванати. Останалите са надъхани националисти, които знаят, че ги чакат дъълги години затвор.
  • 3
    Кр
    Крум
    2 0
    07:02, 24 апр 2022
    Украйна може да предлага само безусловна капитулвация и обесване на фашистките изроди
Последни новини