От х:

Днес в x:

Децата от градината в Стамболийски си засадиха лехи с цветя и билки

    На принципа на поговорката „Сговорна дружина планина повдига“ деца, родители, учители и директорката на  детска градина „Вихрогонче“ в село Стамболийски Агавни Тахмезян днес запретнаха ръкави, за да направят още една крачка към разкрасяването на двора на заведението.

    Част от дворчето на градината им вече е оборудвано с детски съоръжения и кътове за игра. А за финансирането им има спечелена сума и по проекта „Инициатива за граждански бюджети“ на Фондация „Хало“, по който партньор бе Община Хасково. Пилотният проект, финансира осъществяването на идеите на местните хора от три хасковски села, сред които и Стамболийски.

    Основният генератор на идеите в градината в Стамболийски е учителката на групата там Жени Димитрова. Заедно с колежката си Свобода Димитриос успяват да мотивират местната общност да се включи в редица дейности, а всяка от тях е извършена и с участието на децата.

    „Тези инициативи са много полезни. Родителите се включват активно, а главната идея е да възпитаваме заедно децата, защото сме един екип", казва Жени Димитрова. Според нея заниманията, които са изпълнение покрай разкрасяването на дворчето на детската градина, са всъщност начин по естествен и забавен път децата да получат гражданско образование.

    За работата си Жени Димитрова е сред учителите от община Хасково тази година, които са отличени за заслуги към образованието и културното дело. На официална церемония на 24 март тя ще получи отличието си в категория “Учител в предучилищно образование“. Решението за това беше гласувано на днешната сесия на Общинския съвет.

    За нея това отличие е огромно признание и мотивиращ момент за правилната посока, в която развива идеите в работата си с деца.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      На
      Наси
      0 0
      22:25, 15 апр 2022
      Браво! Пожелам всичко най, най!
      Екипа е страхотен!
    Последни новини