От х:

Днес в x:

Служителка в пицария открила мъртвото бебе, изхвърлено в контейнер за боклук

    Служителка в павилион за пици е открила бебето, изхвърлено в контейнер за боклук на булевард „Раковски“ в Димитровград.

    Вчера в ранния следобед Деяна Тенчева била на работа и отишла да изхвърли отпадъци в кошовете, намиращи се зад работното й място. Тогава тя забелязала, че най-отгоре има бебе, поставено в торба. Жената обясни, че бебето не се виждало изцяло и не знаела дали към този момент е било живо.

    „Видях бебешка главичка с косичка и гръбчето“, каза Деяна. В първия момент тя се стреснала.

    „Това е нещо жестоко. Не мога да повярвам, че има майка, която би постъпила така с бебето си. Не мога да повярвам, че съществуват такива жени. Има хора, които мечтаят за бебета. Даже и да не го искаш това бебе, има и други начини“, коментира жената, разбирайки, че 21-годишната майка на бебето е била задържана за случая. Деяна не знаеше коя точно е родителката и дали живее в района.

    Осъзнавайки какво е видяла, тя побързала да подаде сигнал на спешния телефон 112. Това е станало в 14:40 часа вчера. На място са били изпратени полицаи. Те са иззели записи от камера за видеонаблюдение, монтирана на задния вход на фитнес залата в центъра на Бригадирския град, от която има видимост към кошовете за боклук.

    По думите на Димчо Делев на камерата се виждало, че пълна жена оставя сак в коша за боклук. Трупът на детето е откаран за аутопсия. Майката е била отведена в полиция и признала, че изхвърлила бебето си от мъжки пол, тъй като било мъртвородено.

    Повече подробности за случая се очакват по-късно през деня от разследващите.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини