От х:

Днес в x:

Мъж потроши заведение и автобус, заплашвал съседи с убийство

Изображение 1 от 3

    62-годишният Мустафа Керим е задържан за заплаха за убийство на съседи и нанасяне на материални щети в заведение и автобус в минералбанското село Ангел войвода.

    Случката се разиграла на 16 март 2022 г. Преди това той е бил спрян за полицейска проверка, при което регистрационните табели на автомобила му били свалени. По-късно Керим се напил и налетял на комшиите си, с които от години имал вражда. Усъмнил се, че именно по техен сигнал са му свалени номерата на колата.

    През нощта мъжът изпочупил стъклата на заведението и на автобуса на съседите си, отправяйки заплахи.

    Пред репортер Керим заяви, че не си спомня нищо, тъй като бил под въздействие на алкохол. „Много бях пиян. Нищо не знам какво съм направил“, заяви мъжът, който имаше превръзка на челото и на ухото. Той обаче не знаеше от какво са нараняванията му.

    При разгледане на мярката му за неотклонение стана ясно, че е осъждан 3 пъти. Първият път за опит за убийство, но е реабилитиран. След това за цигари без бандерол и за хулиганство.

    По време на заседанието прокурорът по делото Рени Тодева пледира да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под страда“. Адвокатът му Димо Стоянов поиска по-лека мярка за клиента си.

    В крайна сметка съдия Даниела Николова наложи домашен арест, тъй като прецени, че мярката ще изпълни целите на наказателното производство. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Хасково. За престъпленията се предвижда наказание до 6 години затвор.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини