От х:

Днес в x:

Учениците от СУ “Паисий Хилендарски“ с подадена ръка към бежанците от Украйна и благотворителна акция

Изображение 1 от 6

    Пламена и Дефне са ученички в 7А клас на средно училище „Св.Паисий Хилендарски“ в Хасково. За двете момичета и приятелите им от клуб „Доброволец“, както и за останалите им съученици от училището, днес е специален ден. И това е така, защото деца, родители и учители са се обединили около благородната мисия да са част от огромната кампания на Българския червен кръст за подпомагане на хората в Украйна.

    Работата като доброволец освен, че е отговорна, тя трябва и да мотивира, казват двете седмокласнички. Убедени са, че хората в Украйна имат нужда от помощ и подкрепа. Затова и тази година решават основната акция на Клуб“Доброволец“ да бъде насочена именно натам. Преди това доброволците са разяснили на съучениците си целта на кампанията и затова, че тя е насочена към хората, в чиято държава има война.

    И двете момичета споделят, че винаги ще са насреща и ще подкрепят момичетата и момчетата на бежанците от Украйна, които решат да се запишат да учат в тяхното училище.“ Винаги ще им подадем ръка, добре са дошли при нас“, казва Дефне.

    Събраната сума при кампанията в училище „Св.Паисий Хилендарски“ ще бъде приведена по банковата сметка на БЧК. В акцията са се включили всички, казва педагогическата съветничка Мария Кунчева, която е основен мотиватор на инициативите на доброволците. Дори за тях стимулиращо беше приготвила днес биобонбони от мед, тахан и бадеми.

    „Днес беше изключително вълнуващ ден за всички ни в училището. Прави силно впечатление, че хората са съпричастни и състрадателни. Когато една кауза се прави с чисти помисли и искреност, има изключително голямо въздействие а ние тук в училище освен в знания, трябва да учим децата и на добро“, казва Мария Кунчева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Из
      Изруди
      8 -1
      15:47, 8 мар 2022
      Да карате децата да стоят със маски по цял ден
    • 2
      Бр
      Браво!
      5 0
      16:05, 8 мар 2022
      Сърцата им са широки !
    • 3
      Мл
      Младок
      5 -13
      16:06, 8 мар 2022
      Браво на дечицата!Слава на Украйна! До всички фенч... Виж коментара
    • 4
      Ви
      вип
      1 0
      20:11, 8 мар 2022
      Браво!
    Последни новини