От х:

Днес в x:

Кирил Петков: 1/3 от украинската армия е вече унищожена

„1/3 от украинската армия е вече унищожена. ЕС ще излезе с общи действия, включващи сериозни мерки. Днес продължават разговорите, но със сигурност ще засегнат руската икономика и важни хора, взели решението за инвазията на Русия”. Това каза премиерът в изявление от Брюксел.

„В този момент военни действия са невъзможни. Кой каквото и да говори – това няма как да се случи, защото Путин каза, че би използвал ядрена намеса, ако някой си позволи да води военни действия”, увери Петков.

„Беше много емоционален разговор, включи се Володимир Зеленски от Украйна и завърши с думите „Не знам дали ще ви видя отново пак защото съм в листа. Едно е да виждаме жертвите, друго е да виждаш някого с въпрос на часове дали ще оцелее”, каза още българският премиер.

„Млади момчета - и от украинска, и от руска страна, в момента умират заради един лидер, който седи от другата страна на масата и взима ужасно грешни решения. Руските войници дори не са знаели, че отиват на боеве - мислели са, че ще участват в учения”, допълни Петков.

По думите на премиера никой не си е представял чак толкова масирана атака в Украйна, а позицията на България е била за по-строги мерки. Лидерите ще работят заедно против хибридните атаки, които се очакват от страна на Русия.

По думите на Петков гръцката газова връзка оттук нататък не е само важна, тя става основен приоритет.

„Ние трябва да сме готови и за ответни санкции”, подчерта той.

По думите му никоя от европейските страни не се страхува от мигрантската вълна, която ще дойде от Украйна към Европа.

„Това не е бежанската вълна, с която сме свикнали. Това са едни европейци, на които току що са им взривили летището, това са програмисти, които искат да има интернет, за да работят. И ние, и всички други страни, сме готови да посрещнем хората”, каза още Кирил Петков.

След заседанието на Съвета, на което бяха обсъждани безпрецедентни санкции за Русия, се оказва, че Путин все още не е поименно назован в тях. Обсъжданите санкции обаче биха ударили около 70% от руската икономика, каза председателя на Еврокомисията Урсула Фон дер Лайен.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: Нова нюз

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    $$
    $$$
    9 -1
    14:38, 25 фев 2022
    Най-добре е политиците да не си отварят толкова често устата!
    • 66
      66
      1 -1
      23:25, 25 фев 2022
      Какъв политик е този бе, момченце!
  • 2
    Ло
    локомотива
    1 -1
    00:58, 26 фев 2022
    Ей жабок мери си приказките че ще заминеш за канада.
Последни новини