От х:

Днес в x:

Военната агресия, на която ставаме свидетели, е абсолютно неприемлива, заяви премиерът Кирил Петков в Брюксел

Министър-председателят Кирил Петков участва в специалното заседание на Европейския съвет, посветено на военната агресия на Русия в Украйна, се посочва в съобщение на сайта на Министерския съвет. "Ситуацията е напълно променена и много драматична. Военната агресия, на която ставаме свидетели, е абсолютно неприемлива", заяви премиерът в Брюксел, цитиран в съобщението.

Държавните и правителствени ръководители обсъдиха начините за подпомагане на украинския народ и мерките срещу Москва. Европейският съвет ще приеме пакет от санкции срещу Русия и Беларус в отговор на нарушаването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Съюзът е единен в своя отговор и е планирал мерки за подпомагане на държавите членки, които биха пострадали при евентуални контрасанкции от руска страна, се отбелязва в съобщението. 

"Енергийната сигурност на България е във фокуса на нашето правителство и се радваме, че останалите лидери проявяват разбиране, въпреки дългогодишното пренебрегване на енергийната сигурност от страна на предишни български правителства", каза Кирил Петков.

Всички държави членки на ЕС, които са в близост до зоната на конфликта, се подготвят да приемат евентуално украински граждани, които желаят временно да напуснат страната. “Не можем дори да си представим какво е на семействата, които напускат домовете си, в търсене на спасение, но можем да им подадем ръка и да им осигурим подслон и сигурност. България ще изпълни своя дълг, особено към българското малцинство в Украйна“, подчерта министър-председателят, цитиран в съобщението на МС. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Хи
    Химена
    1 -2
    15:09, 25 фев 2022
    Още ще ревете ли безучастно ? Кой го подскукороса тоз палячото президент да скача срещу Русия ? Че ще му помогне НАТО ! НАТО хабер си няма да напада Русия , нали я нападнаха преди 70 години ! Пак ли ще трябва да ни изколят всичките пияните войници от червената армия , която има готови 36 000 танка ! За другите машини няма да коментираме .
  • 2
    Хи
    Химена
    1 -2
    15:11, 25 фев 2022
    Някой заинтересува ли се , че Украйна от 10 години мачка тези две републики , убива хора и си изпробва уръжията върху тях . Явно никой не му пука ! Защо не ревахте когато косово се отдели ? Една страна пълна с долни ц***** - убийци .
  • 3
    Ма
    Малазанеца
    0 0
    17:19, 25 фев 2022
    Химено, дрънкаш пълни глупости и откровени лъжи! Спри се с тая руска пропаганда, на която никой по света вече не вярва!
    • Хи
      Химена
      1 0
      17:44, 25 фев 2022
      Кое са пълни глупости от написаните неща ?
    • Хи
      Химена
      0 0
      17:46, 25 фев 2022
      Защото гледате новините на Евробратята които докараха кауфланд и другите мизерий , затова сега онкото е пълно ! Но вие не мислите , тъпи консуматори , набийте жените и сядайте да пиете ракия .
Последни новини