От х:

Днес в x:

Руски военни от територията на Беларус влязоха в зоната на Чернобил

"Войските на нашествениците от територията на Беларус влязоха в зоната на Чернобилската атомна електроцентрала". Това съобщи на страницата си във Фейсбук съветникът на ръководителя на Министерството на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко.

"Националните гвардейци, охраняващи хранилището на опасни радиоактивни отпадъци, оказват упорита съпротива. Ако хранилището за ядрени отпадъци бъде унищожено в резултат на артилерийски удари, радиоактивният прах може да покрие териториите на Украйна, Беларус и страните от ЕС", се казва в съобщението.

В Одеска област военна част в село Липецкое, Подолски район, беше обект на военна атака днес. В резултат на обстрела   в развалините в селото са загинали 22-ма души, от които половината са жени.

Според Главното управление на Държавната служба за спешни случаи в Одеска област 6 души са били спасени от развалините, хората са откарани в градската болница в Подолск. Работата по идентифицирането на загиналите и ранените е приключила.

Руски ракети паднаха върху две курортни селища и летище в Одеска област, съобщи Униан, като цитира държавната администрация и оперативното командване.

В 13:40 ракети паднаха в курортните селища Каролино-Бугаз и Грибовка (по една ракета). Точно по същото време близо до Одеса две ракети удариха летище Буялик.

В Одеса  са регистрирани две експлозии на територията на производствен цех.

В тези случаи няма пострадали.

Ръководството на Русия иска да завземе част от територията на Украйна и да дестабилизира властта, заяви днес съветникът в канцеларията на украинския президент, цитиран от Укринформ и БТА

По думите на съветника Михайло Подоляк руснаците имат две главни тактически цели. "Първата е да превземат част от територията на изток, малко по на север от Суми и Харков, а също малко по на юг. Да нанесат максимално мощен удар по ръководството на страната и така да предизвикат безредици и невъзможност за управление на страната", казва той.

Според него мобилизацията и военното положение са необходими. Военният кабинет заседава непрекъснато, а президентът Володимир Зеленски преговаря със световните лидери, каза още Подоляк.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини