От х:

Днес в x:

Петролната компания на Абу Даби откри газ в шелфа на емирството

Националната петролна компания на Абу Даби (ADNOC) обяви, че е открила находище на природен газ в шелфа на емирството, чиито запаси се оценяват на между 42,5 и 56,6 милиарда кубични метра, предаде ТАСС.

Находището е открито при проучвателен сондаж в Блок 2, чиято разработка се извършва от международен консорциум с участието на италианската компания Eni и тайландската PTT Exploration and Production Public Company Limited - PTTEP в рамките на концесионно споразумение с петролната компания на Абу Даби.

Това е първото находище на газ в шелфа на Абу Даби, където се провеждат проучвателни дейности от 2019 г.

В съобщението е посочено, че разработката на газови находища съответства на стремежа на Обединените арабски емирства (ОАЕ) за развитие на нисковъглеродна енергетика.

Откриването на газовото находище е станало възможно благодарение на нови данни, получени по време на най-голямото в света комбинирано 3D мегасеизмично изследване на суша и море.

Площта на Блок 2, намиращ се на северозапад от Абу Даби, възлиза на около 4000 кв. км. Националната петролна компания оценява неговите запаси на няколко милиарда барела петрол и десетки милиарди куб. метри природен газ.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини