От х:

Днес в x:

В Ротердам демонтират исторически мост заради яхтата на Джеф Безос

Ротердам ще демонтира исторически мост, за да позволи преминаването на суперяхта, построена за основателя на Amazon Джеф Безос. Това съобщи BBC.

Луксозната яхта за най-богатия човек в света се строи от нидерландската фирма Oceanco.

Съобщава се, че плавателният съд е дълъг 127 м и е твърде висок, за да премине през моста Конингсхафен. Говорител на кмета на Ротердам потвърди плана пред репортери, като каза, че Безос ще плати сметката за демонтирането чрез Oceanco.

Във вторник в нидерландските медии се появиха съобщения, че средната част на моста, известен като De Hef, ще бъде временно премахната, за да може лодката с височина 40 м да премине. Решението предизвика критики, тъй като стоманеният мост има дълга история и е национален паметник. Той бе ремонтиран основно и спрян от експлоатация от 2014 г. до 2017 г., след което длъжностните лица заявиха, че няма да бъде демонтиран отново.

Пред агенция АФП кметството на Ротердам е коментирало, че работните места, създадени от строителството на плавателния съд, са оправдали стъпката. Оттам обещават, че мостът ще бъде възстановен в сегашния си вид.

Известна като Y721, яхтата ще бъде най-голямата по рода си в света, според Boat International. Говори се, че ще разполага с много луксозни функции, като е поръчана и "съпътстваща яхта" с площадка за кацане на хеликоптери.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини