От х:

Днес в x:

Алберт Попов се завърна с 12-о място на слалома във Венген

Алберт Попов завърши на 12-о място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини във Венген. Българският състезател се завърна на пистата, след като не участва в предишния старт в Аделбоден заради COVID-19.

Попов затвърждава доброто си представяне през сезона, като в трите слалома, в които взе участие, резултатите му са 16, 11 и 12 място. Българският скиор беше 25-и след първия манш, но във второто спускане направи скок с 13 места.

Победата сензационно взе Лукас Бротен от Норвегия, който беше 29-и след първия манш. 21-годишният състезател направи рекорд в Световната купа, записвайки победа с най-заден номер след първото спускане.

В състезанието не завърши лидерът след първия манш Хенрик Кристоферсен, който се движеше с първи резултат и беше напът да спечели, но в края на пистата пропусна врата.

Попов взима 22 точки от надпреварата и събира актив от 61 в дисциплината слалом. Това му отрежа 18-о място за малкия кристален глобус преди следващите два старта в Кицбюел (23 януари) и Шладминг (25 януари).

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини