От х:

Днес в x:

Андрей Гюров, ПП: Предложението за индексация на цената на тока в "12 без 5" е политическа акция

Предложението за индексация на цената на тока за битовите потребители в "12 без 5" е политическа акция. Ние сме против взимането на решения в последния момент от независими органи с изтекъл мандат. Това коментира на брифинг в парламента Андрей Гюров, председател на парламентарната група на "Продължаваме Промяната" /ПП/.

Той заяви, че председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ и някои от членовете са с изтекъл мандат. По думите му това води до липса на легитимност, което е причина в парламента да се създаде временна анкетна комисия по въпросите с енергийната криза.

"Предложеното от КЕВР за обществено обсъждане увеличение на цените е една професионално подготвена схема - как чрез манипулация на методиката и отделните компоненти в ценообразуването на електроенергията да поставим българските домакинства пред свършен факт на по-скъп ток и по-скъпо парно", коментира Гюров. Той подчерта, че регулаторната политика изисква защита на всички участници в енергийния пазар - доставчици, производители и крайни потребители. "Ние заявихме нашите намерения да намерим онези резерви в системата, които да позволят увеличението на цените за битовите потребители да бъде отложено", каза още Гюров.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини