От х:

Днес в x:

Никола Минчев от ПП бе избран за председател на Народното събрание

ез разисквания, чрез явно гласуване и с единодушно приети процедурни правила депутатите избраха за председател на 47-то Народно събрание Никола Минчев от "Продължаваме промяната".

Това бе и първото направено предложение от името на ПГ на ПП от съпредседателя Кирил Петков - да бъде избран Никола Георгиев Минчев. Той представи автобиографията му - завършил право в СУ, стаж като адвокат, доказал се като отличен професионалист, "непримирим борец за каузи", с активна гражданска позиция. "Вярвам, че тези негови качества и образованието, почтеността, постоянството, ще допринесат отново 47-то НС да служи за успеха на България", каза още Петков.

Хамид Хамид от ДПС предложи почивка от 30 мин, за да бъдат обмислени кандидатури, но след нея ДПС не предложиха такава. Още една кандидатура бе предложена от трибуната - на ПГ на партия "Възраждане" предложиха за председател Цончо Томов Ганев, завършил Стопанска академия в Свищов, бизнесмен, занимаващ се с частна дейност, имащ непримирима позиция, винаги стоял наравно с партията за българщината и който ще може да представлява институцията на парламентаризма в 47-то Народно събрание.

След гласуване - първо на кандидатурата на Минчев - "за" бяха 158, въздържаха се 72 депутати, против беше един.

За Ганев гласуваха "за" 13 депутати, против 91, въздържали се 88.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини