От х:

Днес в x:

Пастор похити самолет, имал божия мисия

Похитиният снощи мексикански самолет се оказа отвлечен от един човек, а не от 8 души, както беше съобщено по-рано, уточни мексиканският министър на обществена сигурност Хенаро Гарсия Луна на пресконференция, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
Първоначално командосите, щурмували самолета, изведоха оттам 8 души с белезници и се смяташе, че това са похитителите. Оказа се, че 7 от тях са обикновени пътници, държани за заложници от истинския похитител - осмия задържан.

Похитителят е живеещ в Мексико боливийски пастор на име Хосе Мар Флорес. Той е на 44 години и е използвал фалшива бомба, за да похити самолета. Пасторът замислил нападението на датата 9/09/09, защото според него тя била сатанинското число 666, обърнато наопаки.
Флорес заявил при разпита в полицията, че се опитал да похити самолета, воден от божествената мисия да предупреди мексиканския президент Фелипе Калдерон, че Мексико ще бъде разтърсено от силно земетресение в най-близко бъдеще.

В самолета, похитен след като кацна на летището в Мексико от курорта Канкун, имаше 112 пътници. Повечето от тях бяха освободени от похитителя заедно с екипажа, а после командоси атакуваха машината. При операцията не се проля нито една капка кръв.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини