От х:

Днес в x:

Зафиров: Нинова ще води преговорите, оставката не може да бъде оттеглена

Корнелия Нинова не е победена, след този акт с подаването на оставката - аз смятам, че не съм сгрешил, когато съм решил да бъда част от екипа й. Това заяви Атанас Зафиров, зам.-председател на БСП, пред бТВ. Той определи обаче резултатите от изборите като лоши, а поемането на политическа отговорност от Нинова е нормална практика във всички партии.

Подаването на оставката беше рано обаче, смята Зафиров, "тъй като БСП има две задачи - балотаж в неделя и мобилизиране на партията за подкрепа на тандема Румен Радев - Илияна Йотова и втора задача - силно участие в предстоящите преговори, така че БСП да се включи в мнозинство и правителство за извеждане на страната от кризата".

Атанас Зафиров обясни, че са проведени две заседания на политическия съвет на коалицията и въпросът за оставката не е бил поставян, "с изключение на един колега от Изпълнителното бюро".

БСП няма интерес да обсъжда вътрешнопартийни проблеми, категоричен е той. Всичко, което има за казване, ще се каже на нашите форуми, факт е, че има хора, които последните години на нашите партийни форуми настойчиво направиха всичко възможно, за да предизвикат провал и на това ръководство, и на партията. За съжаление това се показа на последния резултат на изборите, обясни още той.

Зафиров коментира и битката на партията за изчистване на зависимости, които не успели да обяснят на българското общество.

Той не отговори какви стимули са получавали членове на БСП от правителството на Бойко Борисов, но съобщи, че в събота ще има интересни новини по тази тема. Служебният кабинет изпълни задачата си по отношение на осигуряване на честни избори за недопускане на партиен вот, ще се направи анализ на вота, коментира Зафиров.

Той анализира и исканията на част от колегите от ИК на Румен Радев за оставка на Нинова: Позволиха си да искат оставка в най-неподходящия момент, това са няколко кмета от БСП, членове на Националния съвет, писмото им не е тайна, посочи Атанас Зафиров. Нинова ясно каза, че след неделя ще се види нейната реакция за подкрепа на тандема, коментира още той.

В събота има заседание на НС на БСП, дава се мандат на ръководството, в това време Корнелия Нинова изпълнява функциите си на председател, какъвто ще е до провеждане на конгреса, следва някой от заместниците да поеме временно ръководството да организира избори, обясни процедурите Зафиров. По отношение на преговорите с "Продължаваме промяната" - той каза, че ще бъдат водени от легитимния председател на партията.

Зафиров обясни, че Нинова вчера е казала, че срещата между нея и Кирил Петков и Асен Василев е преминала "много приятно".

Оставката не може да бъде оттеглена, тя е заведена в деловодството на партията под формата на писмо и днес ще стигне до всеки един от членовете на БСП, посочи в заключение той.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Re
    Redstar
    2 -4
    12:15, 17 ное 2021
    Румен Радев обезличи и прати в трета глуха доста партии. Нема лево нема десно всичко е да постигне втори мандат и на цената на обезглавяването на майка си Корнелия която го създаде. С право Йотова получи нарицателното прозвище червения таласъм.
  • 2
    Ив
    Иванов
    2 -2
    12:48, 17 ное 2021
    Корнелия Нинова просто реши да каже истината. Истината, че Радев, подкрепен солидно от външни за България сили се е устремил към авторитарна и овладяна на всяко ниво власт.
    Истината, че Радев предаде хората издигнали го до позицията, на която се намира днес.
    Истината, че Радев продавайки себе си, продава и България. За шепа мъниста. По американски.
    Това е истината.
  • 3
    45
    456
    2 -2
    13:25, 17 ное 2021
    Единствено ДПС продава България и то Турция и САЩ. Нали видяхте какво стана в неделя. Така че не говорете глупости.
    • Ти
      Ти говориш глупости
      0 0
      20:11, 17 ное 2021
      Точно Херо Мустафа е идеолога на Радев и неговите сателитни партии. Гледай как Руменчо в скоро време чрез своите партийки ще въведе соросоидната политика на Байдън и ще ни продаде на македонците само и само да изкара още един мандат.
      Радев е гадна долна душица а вие му се връзвате!
Последни новини